Hemkunskapen rekommenderar

Här hittar du de bästa tipsen som hjälper dig få mer pengar i plånboken. 

Klicka på en av länkarna eller scrolla ner för våra bästa tips!

Bolån med bästa räntan

När du står inför att köpa ny bostad eller bar funderar på att lägga om ett befintligt lån, finns det stora pengar att spara på att välja rätt bank ör ditt bolån. Genom att jämföra olika bolån kan du spara många tusenlappar per år. 

Nedan har vi samlat de viktigaste resurserna för att se till att du får ett bolån med den bästa räntan.

Jämför räntor på bolån

Det enklaste och bästa sättet att jämföra räntor mellan många olika banker är genom en jämförelsetjänst. För bolån är vår favorit Consector, som helt gratis jämför bankernas erbjudanden och ger dig den bästa räntan. Det går på ett kick och allt sker med endast en kreditupplysning.

Räkna på hur mycket du får låna

Om du ska ta ett helt nytt lån kan det vara bra att räkna på hur mycket banken kommer att kunna låna ut till dig.

Läs mer om hur du räknar på hur mycket du får låna

Varför vi rekommenderar Consector

Genom att använda en jämförelsetjänst för bolån sparar du tid, energi och pengar. Du slipper själv ta kontakt med banken för att förhandla (vilket kan kännas både svårt och krångligt). Consector gör det jobbet åt dig och dessutom utan att det kostar dig något. De tjänar sina pengar genom en form av “hittelön” de tar ut från bankerna, för att de förmedlat dig som kund. Det betyder att du får den bästa räntan utan extra kostnader, men med betydligt mindre jobb. Bra deal!

Privatlån som inte kostar skjortan

Det är inte bara bolån där räntan spelar roll. Om du tänkt ta ett privatlån är räntorna oftast högre och effekten av att jämföra olika räntor blir desto större. Genom att välja rätt kreditgivare för att ta ett nytt lån, eller kanske samla befintliga lån, kan du spara stora pengar.

Jämför räntor på privatlån

Det enklaste och bästa sättet att jämföra räntor mellan många olika banker är genom en jämförelsetjänst. För privatlån är vår favorit Lendo, som helt gratis jämför bankernas erbjudanden och ger dig den bästa räntan. Det går på ett kick och allt sker med endast en kreditupplysning.

Varför vi rekommenderar Lendo

Genom att använda en jämförelsetjänst för privatlån sparar du tid, energi och pengar. Du slipper själv ta kontakt med olika kreditgivare för att förhandla (vilket kan kännas både svårt och krångligt). Lendo gör det jobbet åt dig och dessutom utan att det kostar dig något. De tjänar sina pengar genom en form av “hittelön” de tar ut från bankerna, för att de förmedlat dig som kund. Det betyder att du får den bästa räntan utan extra kostnader, men med betydligt mindre jobb. Bra deal!

Lendo är dessutom Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Det innebär att du kan känna dig trygg med att de är seriösa och har bra förhandlingskraft mot sina partners. Utöver det är Lendo dessutom väl omtyckta av sina kudner, vilket bland annat kan ses genom deras Truspilot-betyg: 4.5/5 (“Utmärkt”) och överlag mycket positiv feedback från tidigare kunder.

Spara och investera, låt pengarna växa

Genom att skapa och använda ditt överskott för att få pengar att växa kan du göra dig själv rik. För att komma igång med ditt sparande och investerande rekommenderar vi helt enkelt att du börjar – nu! Det gör inget om du inte riktigt vet hur, här på Hemkunskapen hittar du allt du behöver för att komma igång.

Sköt investeringarna själv

Om du vill sköta dina egna investeringar gör du det bäst och enklast genom att skaffa ett konto hos en nätmäklare, till exempel Avanza eller Nordnet. Priser och funktioner är i stort sett ljämförbara men själva användarupplevelsen skiljer sig en del. Vi gillar Avanza bäst och rekommenderar alla att börja med att skaffa ett konto där – att starta ett konto är helt gratis och går på någon minut.

Investera automatiskt med fondrobot

Sen en tid tillbaka finns det flera olika så kallade fondrobotar på markanden. De fungerar på så vis att de automatiskt sköter ditt investerande baserat på sina egna formler och på din egen riskprofil. Resultatet är ett pålitligt och oerrhört smidigt sätt att investera dina pengar. Vår favorit på markanden är just nu Lysa, som ger bra riskspridning till väldigt låg avgift.

Varför vi rekommenderar Avanza

Avanza har länge varit ledande bland nätmäklarna och fortsätter att förbättra erbjudandet för kunder. För nya kunder erbjuder de gratis courtage (som är avgiften du betalar för att köpa aktier) upp till 60 000 kronor. De bjuder även på massvis av gratis kunskap, inspiration och sparglädje genom sina egna kanaler. Till sist har de den överlägset bästa appen för handel med aktier och fonder. En no-brainer helt enkelt, Avanza är bäst.

Varför vi rekommenderar Lysa

Bland fondrobotarna är Lysa den aktör som erbjuder den bästa riskspridningen till den lägsta avgiften. De har en transparens i sin investeringsfilosofi som vi uppskattar och gör att vi känenr oss trygga med att rekommendera Lysa. Förmodligen ett bättre val än att investera själv för den som inte alls är intresserad av aktiemarknaden.

Sänk dina kostnader

Ett av de enklaste sätten att få mer pengar över är genom att se över alla dina löpande abonnemang och se till att du inte betalar för mycket för dem. En del kan du säkert till och med slopa helt. Här har vi samlat våra bästa tips för vanliga hushållsutgifter där det finns enkla pengar att spara.

Bästa hemförsäkringen

Vår absoluta favorit när det kommer till hemförsäkringar är Hedvig. Vi kan inte nog rekommendera dem. Billiga, smidiga och trevliga att ha att göra med. Precis så som ett försäkringsbolag borde vara. 

Ring, ring! Billigt och bra mobilabonnemang!

Enligt våra jämförelser finns det just nu ingen operatör som ger ett bättre erbjudnande än Hallon. Hallon har de lägsta priserna och erbjuder riktigt bra täckning, helt utan bindningstid.