Smartare val som gör dig rik

Här hittar du de bästa tipsen på hur du tar kontroll över din ekonomi och bygger en grund för din framtida ekonomiska trygghet. Du hittar också mängder av grymma tips på hur du kan sänka dina kostnader och få mer valuta för dina pengar.

Tre enkla steg till en bättre ekonomi

Vill du komma igång med ditt sparande och få bättre koll på din ekonomi? Då har du kommit rätt. Med några enkla steg kan du ta kontroll över dina pengar och bygga din egen pengamaskin som jobbar åt dig. I tre enkla steg kan du gå från totalt oinsatt till att ha full koll på läget.

Steg 1: Gör en budget

Du behöver en budget! Ta kontroll över din ekonomi och skaffa dig örnkoll på vart pengarna tar vägen varje månad. En bra budget gör det enklare och roligare att ha koll på dina pengar!

Steg 2: Skaffa en buffert

Din buffert finns till för det oförutsedda. Lite pengar på banken som hjälper dig när du får en plötslig utgift. Innan du gör något annat bör du se till att du skaffat dig en buffert.

Steg 3: Bygg en pengamaskin

Spara. Investera. Repetera. Kom igång med ett långsiktigt sparande som gör dig ekonomiskt oberoende och ger dig möjlghet att görra dina drömmar till verklighet.

Sänk dina kostnader

Det bästa och enklaste sättet att få pengar över till att spara är genom att sänka dina kostnader. Med några smarta metoder och lite  asnträngning (jag menar det, inte mycket) kan du skaka loss flera tusenlappar i besparingar. Bra va!

Billigare el

El är en av de saker vi alla behöver men helst slipper tänka på. Det är definitivt inget som känns roligt att betala för. Och värst av allt? Att betala överpris för något så trist som ditt elavtal.

Bättre mobilabonnemang

Sänk dina kostnader och höj livskvalitén med ett mobilabonnemang som inte kostar skjortan. Läs allt om abonnemangen som ger dig mer men kostar mindre.

Försäkra dig rätt

Försäkringar kan vara både dyrt och lite trist, men det som är viktigt är såklart att du verkligen får det skydd du behöver. Se till att du har rätt försäkring med Hemkunskapens jämförelseguider.

Jämför hemförsäkring

Försäkra ditt hem och dina saker, till ett rimligt pris.

Jämför livförsäkring

Om du skulle gå bort i förtid ger en livförsäkring ett ökat skydd och trygghet till dina efterlevande. 

Kom igång med att spara till barn

Att spara pengar till ett barn fungerar på många sätt likadant som att spara till sig själv. Men på några punkter är det viktigt att tänka till så att det blir rätt. Läs vidare för en personlig beskrivning av hur du också kan komma igång med att barnspara.