Hedvig hemförsäkring: Läs vår recension innan du skaffar

Sidan innehåller reklamlänkar

Hedvig hemförsäkring

Testa Sveriges enda hemförsäkring utan bindningstid. Säg upp när du vill.

Ett komplett skydd för dig, dina saker, lägenheten eller huset. Personlig service och snabba utbetalningar, utan formulär eller telefonköer.

✔️ Femstjärnig service när som helst i appen

✔️ Snabb skadehantering till klockan 20, alla dagar

✔️ Mycket skydd för pengarna. Drulle ingår alltid

✔️ Försäkring utan bindningstid. Säg upp när du vill

✔️ Överskottet går till välgörenhet, inte till Hedvig

Hedvig säger sig erbjuda en modern typ av hemförsäkring. Men hur bra är skyddet, kundupplevelsen och priset? Och viktigast av allt – borde du skaffa Hedvig?

I den här artikeln går vi igenom Hedvigs hemförsäkring och belyser för- och nackdelar du bör ha koll på om du funderar på att skaffa deras hemförsäkring. Vi bedömer Hedvig utifrån våra standardiserade kriterier: a) skydd, b) kundupplevelse och service och c) pris.

Hur bra är Hedvigs hemförsäkring? 

När vi tittar på Hedvigs erbjudande och bedömer dem utifrån de viktigaste kriterierna ger Hedvig ett gott intryck. Läs vidare för att få en fullständig bild av vad som är bra med Hedvig och var det kanske inte sticker ut så mycket.

Kriterier för att välja hemförsäkring

Hemförsäkring är förmodligen den försäkring som är vanligast och man kan väl säga att det är mer eller mindre ett krav att ha en hemförsäkring. Det finns många olika försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar, och ofta med nästan identiska erbjudanden. 

Vad kännetecknar då en bra hemförsäkring? Vi bedömer hemförsäkringar utifrån dessa kriterier:

 1. Skydd – hur väl skyddad du är av försäkringen.
 2. Kundupplevelse och service – hur lätt är det att få hjälp när det behövs
 3. Pris – ska sättas i relation till hur väl skyddad du är

Dessa kriterier anser vi är de allra viktigaste för att avgöra hur nöjd du blir som kund.

Så väl skyddad är du med Hedvig

Vad täcks av hemförsäkringen?

Om du bor i hyresrätt tecknar du en vanlig hemförsäkring som ger ett grundläggande skydd mot saker som kan ske i bostaden, men även mot sådant som kan drabba dig som person eller dina saker.

Bor du i bostadsrätt eller villa behöver du teckna en motsvarande tilläggsförsäkring som ger ett utökat skydd, eftersom du i de bostadstyperna har ett större ansvar (vilket innebär större risk för att behöva nyttja försäkringen).

Hyresrätt/grundläggande hemförsäkring

Hedvig ger dig grundläggande ersättning om något skulle ske i din bostad, till exempel om det skulle börja brinna eller om du får inbrott. Här ingår också skydd mot skador relaterade till väder, till exempel om blixten slår ner och skadar din elektronik. Detsamma gäller om dina egna vitvaror skulle gå sönder eller om det skulle ske en vattenläcka. 

För dig och dina saker gäller hemförsäkringen också, bland annat med ersättning för försvunnet bagage när du är på resa, om du skulle råka ut för överfall eller rån samt om du blir av med dina prylar (eller till exempel råkar tappa mobilen i golvet).

Hedvig täcker det fulla värdet på bostaden om en olycka är framme. För dina saker ersätter de upp till en miljon kronor, om det gäller stöld eller olyckor utanför hemmet ersätts du upp till 50 000 kronor. En självrisk på 1 500 kronor gäller.

 • Ersättning vid inbrott, brand, blixtnedslag och vattenläckage, med mera
 • Ersättning vid förlorat bagage
 • Ersättning vid överfall, rån eller olycka
 • Ersätter upp till 1 000 000 kr för händelser i hemmet och 50 000 för händelser utanför hemmet
 • 1 500 kr självrisk

Bostadsrätt

Bostadsrättstillägg tecknas ovanpå den vanliga hemförsäkringen. Det är vanligt att bostadsrättsföreningar kräver att du tecknar en sådan försäkring, men även om de inte gör det är det viktigt att se till att ha det skyddet.

Utöver det grundläggande skyddet får du ersättning om något skulle hända med din “fasta inredning” (dvs exempelvis ditt nyrenoverade kök) eller på ytskikten (alltså dina fina golv, väggar och tak). Hedvig ersätter hela beloppet och om du bor i bostadsrätt ser de till att du får rätt tillägg inbakat i prisförslaget 

 • Utökat skydd för fast inredning, ex kök och badrum
 • Utökat skydd för skador som drabbar andra i fastigheten

Hus & villa

Bor du i hus och villa ska du ha en särskild tilläggsförsäkring för det. Du får då samma skydd som i den grundläggande försäkringen och bostadsrättstillägget, utöver det har du även rätt till ersättning om du drabbas av skadedjur eller om du råkar ut för naturskada (alltså om huset eller tomten skadas av ex, storm, hagel eller översvämning).

 • Utökat skydd för skador relaterade till skadedjur
 • Utökat skydd för naturskador

Sammanfattning – hur bra skydd ger Hedvig?

Hedvigs hemförsäkring ger bra skydd, utan att utmärka sig särskilt mycket:

 • Komplett skydd med upp till 1 000 000 kronor i ersättning för skador i hemmet
 • Ersättning upp till 50 000 kronor för skador som sker utanför hemmet
 • 1 500 kronor i självrisk

Kundupplevelse och service

Hedvigs app gör det enkelt att anmäla skada

Anmäl skador enkelt med Hedvigs app
Det är enkelt att anmäla en skada genom att spela in ett kort röstmeddelande

Hedvig lägger stort fokus på att de byggt en modern plattform baserad på en app och att kunderna på så vis slipper krångligt pappersarbete och sega telefonköer.

Efter att vi provat Hedvigs app kan vi intyga att det fungerar smidigt och att det känns betydligt mer modernt med deras app än de hemsidor och telefonväxlar vi är vana vid från andra försäkringsbolag.

Du spelar helt enkelt in ett kort röstmeddelande och berättar vad som hänt. Därefter får du svar från en handläggare som hjälper till med ditt ärende.

Svarstid – hur snabbt får du hjälp?

Du startar ett ärende genom att spela in en kort röstmeddelande med en beskrivning av vad som hänt. Det gör att du slipper sitta i telefonkö eller skriva ett långt mail för att få kontakt med en handläggare.

Hedvig har ett serviceteam som bemannar deras chatt, och den är öppen 8-20 på vardagar och 10-20 på helger. De uppger själva att den genomsnittliga svarstiden är strax över 6 minuter, vilket är snabbt.

Bindningstid

Hedvig har ingen bindningstid.

Avsaknaden av bindningstid är riktigt bra och gör att tröskeln för att prova blir väldigt låg. Om du inte är nöjd kan du byta bolag direkt och slipper fortsätta vara kund.

Det visar att Hedvig tror på sin tjänst och är trygga med att deras kunder kommer att vilja fortsätta vara kunder, utan att behöva låsa in dem i långa avtal.

Vad säger kunder om Hedvig?

Att ha ett bra skydd på pappret är ju lätt som en plätt. Det som talar sitt tydliga språk är ju hur kunderna faktiskt upplever att de är skyddade och får hjälp när de behöver det.

Här är det bra att till exempel titta på Trustpilot och de omdömen som finns samlade där. I skrivande stund har Hedvig bedömts som utmärkt av 90 % av de som lämnat omdöme, vilket alltså är det högsta som finns på skalan. 4 % har lämnat omdömet Mycket dålig.

Det visar att andra kunder har haft positiva upplevelser med Hedvig. Tänk på att många som söker sig till en sådan tjänst ofta har varit med om en dålig upplevelse. Att ha så pass positiva omdömen från sina kunder är därför väldigt bra.

Sammanfattning – Hur bra kundupplevelse och support har Hedvig?

Hedvig sticker ut och erbjuder en kundupplevelse som är väldigt annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag. Det funkar smidigt att bli kund och vi upplever bolaget som trovärdigt:

 • Service via appen funkar bra och det är otroligt skönt att slippa sitta och vänta i telefonkö
 • Snabb svarstid
 • Ingen bindningstid
 • Höga betyg från andra kunder

Värde för pengarna?

Hedvig använder sig av en smart tjänst för att ge personliga prisförslag. Du svarar på ett par snabba frågor om vem du är, var du bor och vilken bostadsform du bor i. Därefter får du inom några sekunder ett prisförslag anpassat efter dig och dina förutsättningar. Här kan du testa själv och få ett prisförslag utan att binda dig till något. 

När vi testar Hedvig erbjuds vi en hemförsäkring som inkluderar “drulle” och bostadsrättstillägg till en månadskostnad på 189 kronor i månaden. Det kan jämföras med Länsförsäkringar som jag haft tidigare och som kostat motsvarande 145 kronor per månad. Det är en konkurrenskraftig prissättning som ligger i linje med de billigaste konkurrenterna.

Studentrabatt på Hedvigs hemförsäkring

Om du är student kan du utnyttja Hedvigs studentrabatt. Det ger dig ett totalpris från 49 kronor per månad, vilket är grymt bra. För att få rabatten behöver du bara knappa i att du är student när du gör en prisjämförelse

Hedvig Zero – gratis hemförsäkring

En riktigt spännande del av Hedvigs erbjudande är det de kallar “Hedvig Zero”. Det innebär att du får rabatt på din månadskostnad om du värvar vänner som blir kunder hos Hedvig.

Om du värvar en kompis får både du och kompisen en rabatt på 10 kronor per månad. Du kan göra det med så många personer du vill och till slut kan du alltså få en rabatt som motsvarar hela din kostnad. Gratis hemförsäkring alltså. 

Här kan du läsa mer om Hedvig Zero. Det är enkelt att värva dina kompisar genom Hedvigs app.

Sammanfattning – hur prisvärd är Hedvig hemförsäkring?

Hedvig ligger prismässigt bra till och konkurrerar med andra försäkringsbolag som har de lägsta priserna på marknaden. Möjligheten att sänka sin kostnad genom att värva vänner ger en möjlighet att sänka sina kostnader ännu mer

På det viset kommer många av Hedvigs kunder få en lägre månadskostnad än de kan få någon annanstans. Även studentrabatten är generös.

 • Konkurrenskraftiga priser
 • Studentrabatt på hemförsäkringen
 • Värva en vän och få 10 kronor rabatt till er båda

Borde du skaffa hemförsäkring genom Hedvig?

Ja, vi gillar Hedvig och kan varmt rekommendera dig att prova deras hemförsäkring.

Den främsta anledningen att titta på Hedvig som försäkringsbolag är att de har en riktigt smidig kundupplevelse och många nöjda kunder. De erbjuder ett konkurrenskraftigt pris och du kommer snabbt igång som kund utan en massa krångel.

Om du gillar tjänsten finns det möjlighet att sprida ordet och sänka dina kostnader genom att värva andra. Gillar du det inte så kan du snabbt avsluta försäkringen eftersom de saknar bindningstid. 

Hedvig hemförsäkring

Testa Sveriges enda hemförsäkring utan bindningstid. Säg upp när du vill.

Ett komplett skydd för dig, dina saker, lägenheten eller huset. Personlig service och snabba utbetalningar, utan formulär eller telefonköer.

✔️ Femstjärnig service när som helst i appen

✔️ Snabb skadehantering till klockan 20, alla dagar

✔️ Mycket skydd för pengarna. Drulle ingår alltid

✔️ Försäkring utan bindningstid. Säg upp när du vill

✔️ Överskottet går till välgörenhet, inte till Hedvig