Jämför privatlån utan krav på säkerhet

Vi jämför räntan på privatlån åt dig, så att du slipper betala för mycket. Du kan spara tusenlappar!

– Jämför erbjudanden från seriösa låneförmedlare och långivare på ett ställe

– Få lånelöfte direkt

– Låna pengar även om du har betalningsanmärkningar

 

Rekommenderad långivare 2020

Zmarta jämför räntor från runt 30 långivare och presenterar det bästa alternativet till dig. De sköter hela förhandlingen åt dig helt kostnadsfritt och med endast en kreditkontroll.

Betala inte för mycket för ditt privatlån

Behöver du låna pengar till en renovering, ett större inköp eller något annat? Då passar det bra att låna pengar genom ett privatlån. Privatlån görs normalt på lite större summor och återbetalas över en period på 1-20 år.

Vi har samlat alla seriösa långivare på ett ställe så att du lätt kan jämföra och välja den som har det bästa erbjudandet för dig.

Jämför låneförmedlare

Ränta

2,95-39,5%

Lånebelopp

5 000 – 600 000 kr

Löptid

1 – 18 år

Ränta                              Lånebelopp                              Löptid

2,95-39,5 %          5 000 – 600 000 kr           1 – 18 år

Zmarta – rekommenderas av Hemkunskapen

Zmarta jämför räntor från runt 30 långivare och presenterar det bästa alternativet till dig. De sköter hela förhandlingen åt dig helt kostnadsfritt och med endast en kreditkontroll.

Fördelar

+ Konkurrensutsätter långivare för den bästa räntan åt dig
+ Smidigt, tidseffektivt och helt gratis
+ Endast en kreditkontroll
+ Erbjuder lån även med betalningsanmärkningar

Nackdelar

– Ingen personlig kontakt

Ränta

2,95-39,5%

Lånebelopp

10 000 – 600 000 kr

Löptid

1 – 15 år

Ränta                              Lånebelopp                              Löptid

2,95-39,5 %          10 000 – 600 000 kr           1 – 15 år

Vad är ett privatlån?

Privatlån är normalt lite större lån (från ca 5 000 kronor och uppåt) som ges utan säkerhet och betalas över ett antal år. Privatlån kallas ibland även för blancolån eller konsumtionslån. Jämfört med exempelvis ett bolån som har en bostad som säkerhet har ett privatlån vanligen något högre ränta. Samtidigt är räntan väsentligt lägre än hos mindre låntyper som snabblån och sms-lån.

Fördelar och nackdelar

Den stora fördelen med privatlån är att de möjliggör mer flexibilitet i din ekonomi. De gör det enklare att till exempel investera i en renovering, finansiera ett större köp som en bil eller båt – eller för att samla mindre krediter och få en bättre totalränta.

Nackdelen med privatlån är som redan nämnt att räntan är högre än bolån. Det är helt okej eftersom privatlånet är mycket mindre. Det är däremot klokt att tänka över om du behöver en kredit innan du tar den, eftersom det kan bli dyrt att ta lån om du inte klarar av att återbetala det.

Amortering och löptid på privatlån

Privatlån amorteras över ett antal år. Det betyder att du betalar tillbaka en andel av den lånade summan för att till slut bli skuldfri. Privatlån kan löpa mellan 1-20 år, men vanligast är runt 10 år. En längre återbetalningstid gör att din månadskostnad blir lägre per månad, men sett över hela återbetalningstiden blir din totalkostnad högre. Det beror på att du betalar ränta under en längre tid.

Det finns inga rätt eller fel, men generellt kan man säga att det är bra att återbetala lånet i den högsta takt du klarar av.

Privatlån passar dig som…

Om du ska göra ett större inköp eller behöver en kredit utan säkerhet som betalas tillbaka över cirka tio år. Privatlån ges för stora och små summor och det går att få lån även om du har begränsad kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar.

 

Få bäst ränta och lägre kostnad på ditt privatlån

Jämför olika långivare – Den kanske viktigaste och mest effektiva metoden för att få en bättre ränta är att jämföra erbjudandet från flera olika långivare. Du kan göra det manuellt eller genom att använda dig av en låneförmedlare, exempel på dessa är Zmarta och Lendo. Låneförmedlarna jämför mellan en mängd långivare för att få fram de bästa villkoren för just dig, och det genererar endast en kreditupplysning. Högst upp på den här sidan kan du se vilka långivare vi rekommenderar och deras aktuella erbjudanden.

Betala i tid – Om du är sen med betalningen är det oftast så att extra avgifter och räntor tillkommer, vilket snabbt kan få skulden att växa. Var därför noggrann med att alltid betala i tid så att du undviker extra kostnader.

Amortera snabbt – Med kort avbetalningstid (ex 5 år istället för 10 år) får du en högre månadskostnad, men totalt sett kommer du betala mer med en längre amorteringstid. Om du har möjlighet att betala av ditt lån på kortare tid kommer du att kunna få en bättre ränta, och dessutom betala ränta under en mycket kortare tid.

Samla dina lån – Om du har flera olika lån kan det finnas mycket pengar att spara på att samla ihop din krediter till ett större lån. Det ger dig bättre förutsättningar för förhandling om räntan och gör det samtidigt lättare att få överblick över dina krediter. Det blir också lättare att omförhandla dina villkor.

Omförhandla regelbundet – Genom att se över dina krediter och omförhandla dina lån kan du spara stora pengar. En bra tumregel är att göra detta ungefär en gång per år. Det enklaste sättet är att använda en låneförmedlare. Du hittar våra rekommendade låneförmedlare högst upp på den här sidan.

 

Vanliga frågor

Vilka risker finns det med att ta ett privatlån?

Det finns alltid risker med att låna pengar, främst om du lånar så mycket att u komemr ha svårt att återbetala lånet. Var försiktig med hur mycket du lånar (och till vilken ränta). Med det sagt är det många gånger rent av en god idé att ta ett lån, exempelvis för att finansiera en renovering som höjer värdet på din bostad.

Kan jag ta ett privatlån för att finansiera en kontantinsats till en bostad?

Ja, det går att ta ett privatlån för att finansiera kontantinsatsen och handpenningen vid ett bostadsköp.

Kan jag få ett privatlån även om jag har en betalningsanmärkning?

Ja, det går oftast att få ett privatlån även om du har fått en betalningsanmärkning. De långivare som erbjuder sådana lån tar i regel ut en något högre ränta.

Kan jag lösa ett lån i förtid om jag vill?

Ja, det går att amortera delar av eller hela summan i förväg om du vill och kan. Vissa långivare tar ut en avgift för det, men det vanligaste är att det inte kostar dig något att återbetala tidigt. Du kan se vad som gäller för dig i villkoren för ditt lån.

[dsm_icon_list _builder_version=”4.0.11″ hover_enabled=”0″][/dsm_icon_list]