Vill du FÅ mer pengar över?

Även du kan få en fetare plånbok. Med rätt kunskap kan du med enkla medel få ett bättre och rikare liv. 

Här på Hemkunskapen.se hittar du allt du behöver för att få en bättre ekonomi. En sida om privatekonomi, sparande och bostadsmarknaden  – fast kul!

Ta kontroll över din ekonomi och gör dig själv rik!

Vill du komma igång med ditt sparande och få bättre koll på din ekonomi? Då har du kommit rätt. Med några enkla steg kan du ta kontroll över dina pengar och bygga din egen pengamaskin som jobbar åt dig. I tre enkla steg kan du gå från totalt oinsatt till att ha full koll på läget.

Bli en vinnare på bostadsmarknaden

För de flesta är bostaden den största affären i livet. Därför är det superviktigt att ha koll på detaljerna när du ska köpa eller sälja din bostad. Annars riskerar du tyvärr att betala för mycket eller få för lite betalt.

Hemkunskapen har samlat allt du behöver veta för att göra grymma affärer på bostadsmarknaden. Du hittar såklart allt du behöver veta om att köpa eller sälja din bostad. Dessutom får du del av de bästa tipsen kring hur du gör för att förhandla ner räntan på bolånet, välja rätt mäklare och mycket mer. Klicka dig vidare för att ta första steget mot en riktigt bra bostadsaffär.

Snabbguider om boende

Köpa bostad

Lär dig grunderna i hur du bäst köper din egen bostad. Guiden går igenom hur du hittar din drömbostad, räknar på bolånet och skaffar ett lånelöfte. Du får också tips på hur du ska lägga bud, skriva kontrakt och till slut tillträda bostaden.

Sälja bostad

Säljguiden går bland annat igenom vad som är bäst om du redan äger bostad sen tidigare: köpa eller sälja först? Du får även veta allt om hur du förbereder bostaden för en lyckad försäljning, hur det går till att genomföra affären och hur du gör efter att bostaden sålts.

Hyr ut bostad

Har du en bostad som du vill hyra ut i andra hand? Det finns särskilda regler du behöver känna till och följa för att få hyra ut utan trassel. I den här guiden får du allt du behöver veta inklusive viktiga mallar (gratis!) att använda för pappersarbetet.

Låna pengar – utan att bli lurad

Det finns mängder av företag som sysslar med att erbjuda lån. Men alla är inte seriösa. Även bland de som är seriösa kan det vara svårt att få tillgång till bra lån där räntan är rättvis.

Vill du låna pengar och slippa betala högre ränta än nödvändigt? Då gör du bäst i att läsa igenom snabbguiderna för olika lån. Du hittar även sidor för att snabbt och enkelt jämföra olika långivare och hitta den som är bäst för dig. På så vis får du låna till de schysstaste villkoren och lägsta räntan.

Senaste från bloggen

Skaffa hemförsäkring genom Hedvig? Läs vår recension först!

Skaffa hemförsäkring genom Hedvig? Läs vår recension först!

Hedvig säger sig erbjuda en modern typ av hemförsäkring. Men hur bra är skyddet, kundupplevelsen och priset? Och viktigast av allt – borde du skaffa Hedvig?

När vi tittar på Hedvigs erbjudande och bedömer dem utifrån de viktigaste kriterierna ger Hedvig ett gott intryck. Läs vidare för att få en fullständig bild av vad som är bra med Hedvig och var det kanske inte sticker ut så mycket.

Bästa tiden att sälja din bostad – månad för månad

Bästa tiden att sälja din bostad – månad för månad

Att sälja sin bostad på bästa sätt är en hel vetenskap i sig. Men något som har stor påverkan på hur försäljningen går är faktiskt när på året du väljer att lägga ut den. Förutom i december finns det i stort sett alltid goda förutsättningar för att göra en lyckad försäljning. Varje månad har sina egna förutsättningar och saker som är bra att tänka på. Läs vidare om vad du behöver veta om du ska sälja ditt hus eller lägenhet – månad för månad.